Подршка компаније НИС - Програм „Заједници заједно 2023“

На Конкурсу који је компанија НИС спровела 2023. године у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, Институту за заштиту биља и животну средину, одобрен је пројекат под називом „Побољшање услова за научно истраживачки рад и трансфер знања у Одсеку за штеточине биља“ у вредности од 3.072.346,00 динара.


Одлука о награди Града Београда

Награда града Београда - деспот Стефан Лазаревић за дело из области природних и техничких наука за 2022. годину, додељује се др Катарини Гашић, др Невени Златковић и др Немањи Кузмановићу за научно дело: "Polyphasic study of phytopathogenic bacterical strains associated with deep abark canker of walnut in Serbia revealed a new species, Brenneria izbisi sp. nov."


Позив и пријаве могу преузети са сајта Министаства

Позив и пријаве могу преузети са сајта Министаства


Часопис Заштита биља

Институт за заштиту биља и животну средину је у периоду од 1950. до 2015. године, издавао часопис “Заштита биља”. У часопису су објављивани оригинални научни и прегледни радови из области заштите биља (фитопатологија, ентомологија, акарологија, нематологија, хербологија, фитофармација), као и прикази књига, извештаји са научних скупова, итд.


Дигитални репозиторијум

PlantaRum is a digital repository of the Institute for Plant Protection and Environment. PlantaRum provides open access to the publications, as well as to other outputs of the research projects.


Copyright © Институт за заштиту биља и животну средину (ИЗБИС) | All right reserved | Created by NormaReclamare 2020.