Реновирање главног објекта у оквиру пројекта „Побољшање услова за научно-истраживачки рад и трансфер знања у Одсеку за штеточине биља“

У оквиру друге фазе пројекта који реализујемо уз подршку компаније НИС и њиховог програма друштвене одговорности „Заједници заједно 2023“, започети су радови на реновирању главног објекта који ће обухватити лабораторије, канцеларије и клима коморе Одсека за штеточине биља у Земуну.


Завршено реновирање стакленика у оквиру пројекта „Побољшање услова за научно-истраживачки рад и трансфер знања у Одсеку за штеточине биља“

Уз подршку компаније НИС, у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно 2023“, завршено је реновирање стакленика у Одсеку за штеточине биља Института за заштиту биља и животну средину у Земуну. Обнављање стакленика директно ће допринети унапређењу капацитета за гајење биљака и инсеката, као и постављање експеримената.


Почетак реализације пројекта „Побољшање услова за научно-истраживачки рад и трансфер знања у Одсеку за штеточине биља“

Институт за заштиту биља и животну средину је започео са реновирањем стакленика Одсека за штеточине биља у Земуну. У првој фази теку радови на демонтажи оштећених стакала, зарђалих и дотрајалих олука и столарије, санирања бетонског базена, челичне конструкције и монтаже нових врата. Пројекат се реализује уз подршку компаније НИС, у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно 2023“.


Подршка компаније НИС - Програм „Заједници заједно 2023“

На Конкурсу који је компанија НИС спровела 2023. године у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, Институту за заштиту биља и животну средину, одобрен је пројекат под називом „Побољшање услова за научно истраживачки рад и трансфер знања у Одсеку за штеточине биља“ у вредности од 3.072.346,00 динара.


Одлука о награди Града Београда

Награда града Београда - деспот Стефан Лазаревић за дело из области природних и техничких наука за 2022. годину, додељује се др Катарини Гашић, др Невени Златковић и др Немањи Кузмановићу за научно дело: "Polyphasic study of phytopathogenic bacterical strains associated with deep abark canker of walnut in Serbia revealed a new species, Brenneria izbisi sp. nov."


Copyright © Институт за заштиту биља и животну средину (ИЗБИС) | All right reserved | Created by NormaReclamare 2020.