Renoviranje glavnog objekta u okviru projekta „Poboljšanje uslova za naučno-istraživački rad i transfer znanja u Odseku za štetočine bilja“

U okviru druge faze projekta koji realizujemo uz podršku kompanije NIS i njihovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno 2023“, započeti su radovi na renoviranju glavnog objekta koji će obuhvatiti laboratorije, kancelarije i klima komore Odseka za štetočine bilja u Zemunu.


Završeno renoviranje staklenika u okviru projekta „Poboljšanje uslova za naučno-istraživački rad i transfer znanja u Odseku za štetočine bilja“

Uz podršku kompanije NIS, u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno 2023“, završeno je renoviranje staklenika u Odseku za štetočine bilja Instituta za zaštitu bilja i životnu sredinu u Zemunu. Obnavljanje staklenika direktno će doprineti unapređenju kapaciteta za gajenje biljaka i insekata, kao i postavljanje eksperimenata.


Početak realizacije projekta „Poboljšanje uslova za naučno-istraživački rad i transfer znanja u Odseku za štetočine bilja“

Institut za zaštitu bilja i životnu sredinu je započeo sa renoviranjem staklenika Odseka za štetočine bilja u Zemunu. U prvoj fazi teku radovi na demontaži oštećenih stakala, zarđalih i dotrajalih oluka i stolarije, saniranja betonskog bazena, čelične konstrukcije i montaže novih vrata. Projekat se realizuje uz podršku kompanije NIS, u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno 2023“.


Podrška kompanije NIS - Program „Zajednici zajedno 2023“

Na Konkursu koji je kompanija NIS sprovela 2023. godine u okviru svog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, Institutu za zaštitu bilja i životnu sredinu, odobren je projekat pod nazivom „Poboljšanje uslova za naučno istraživački rad i transfer znanja u Odseku za štetočine bilja“ u vrednosti od 3.072.346,00 dinara.


Odluka o Nagradi Grada Beograda

Nagrada grada Beograda - despot Stefan Lazarević, za delo iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka za 2022. godinu,dodeljuje se dr Katarini Gašić, dr Neveni Zlatković i dr Nemanji Kuzmanoviću za naučno delo "Polyphasic study of phytopathogenic bacterical strains associated with deep abark canker of walnut in Serbia revealed a new species, Brenneria izbisi sp. nov."


Copyright © Institut za zaštitu bilja i životnu sredinu (IZBIS) | All right reserved | Created by NormaReclamare 2020.